dimecres, d’octubre 20, 2004

Cuba

Cuba ha de ser democràtica!!
Democràtica com què, com qui? Com les repúbliques bananeres que té al seu entorn? Com Haiti, com Dominicana? O com Rússia, Txexènia, Bòsnia, Israel, Palestina...
Jesusito Jesusito, que me quede como estoy...
BT

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Cuba ha de ser democràtica, sí, com la democràcia més autèntica, l’original, el govern del poble. O encara hi ha qui creu justificable una dictadura?

Per altra banda admiro la revolució cubana i tots els seus “logros” socials. I la gent que encara hi creu, malgrat viure en la pobresa, doncs els que recorden com vivien abans de la revolució saben que havien estat molt pitjor (la majoria, alguns varen perdre molt). Ara tots tenen casa, educació, metge...Em pregunto que hauria passat si, en comptes de posar pals a les rodes, la resta del món hagués donat un cop de ma.

És difícil, estic segura de que amb la democràcia s’instalarà a Cuba el capitalisme i tots els seus mals. De fet ja s'estan creant diferències importants entre la gent que treballa en el sector turístic ($!!!) i la resta. Per altra banda només una dictadura i una gran dosi d’ajut pot mantenir-perdò, millorar- el que tenen ara. O sigui que estic feta un embolic.

Susanna

Anònim ha dit...

SHARON: Ariel, NO. Stone, SÍ

Anònim ha dit...

No has oblidat els Estats Units?

Quina casta de democràcia és aquesta en què no vota ni el 50 % de la població? i en que algú pot ser president amb el recolzament d'un 23 % de la població total real?

L'opció de no votar és consustancial a la majoria de les democràcies i forma part del poder del poble, però això provoca que el que s'erigeix en màxim mandatari i gendarme del món, en realitat només representa a una minoria, es cert que àmple, però minoria al cap i la fi.

Anònim ha dit...

Però com voleu que la gent vagi a votar (especialment als EUA) si l'opció és escollir entre "El dolent" i "El pitjor"?

M. P.

Anònim ha dit...

Teniu raó amb tot el què dieu. És cert que n’ha de passar una de molt grossa per esperonar-nos a participar, però algú coneix una alternativa millor a la democràcia? Vam haver de patir un 11M per a que gent que no havia votat mai ho fes aquesta vegada (en conec). No crec que tots, però segurament molts ho seguiran fent. I si no hi ha on triar, si el problema és que ningú es vol mullar, doncs tenim el que ens mereixem, com diu LSD al comentari de bonys i rodones.

Susanna