dimecres, d’abril 20, 2005

La Conferència

Ara que tenim nou Papa, recuperam un vell escrit de Vidal-Illanes, de quan l'escàndol de capellans pederastes als Estats Units i la Conferència Episcopal espanyola va publicar una pastoral afirmant que la revolució sexual era la causa de tots els mals d'aquesta societat.

"Comprimits i enfundats en el vermell envellutat de les solemnes vestimentes, enaltits pels daurats símbols de llur jerarquia, asseguts en ordre descendent amb la rigidesa i rectitud de la grandesa que representen, els homes del poder estan preparats; la Conferència ja està constituïda. La sobrietat està barallada amb el plaer terrenal, per això el vi dolç que prenen és en realitat un nèctar diví que s’ingereix en un ritual iniciàtic que arrenca en el dolor que l’Home va patir ara fa dos mil anys, símbol del martirologi que representa l’essència de Tot en aquesta anacrònica Secta.

Sembla que el vi dolç està fent efecte. Potser el ritual reiterat glorificant la memòria de l’Home està passant factura.Unes hores de desenfrenat èxtasi de comunió i les estampes de pederàstia corren per la taula; com els comentaris que engrandeixen la discriminació de gènere o els argumentaris que defensen una i mil intervencions bèl·liques en nom de la Santedat. Guerra Santa a tot allò que suposi la discrepància, el pensament dialògic, l’esperit crític, una personalitat ben formada. Guerra Santa i sense miraments, ja ho advertiren vehementment, al cap i la fi han trobat l’explicació: tots els mals de la nostra societat s’alimenten i són causa de l’abjecte, pecaminosa i perversa revolució sexual.

J. M. Vidal-Illanes"