dijous, de gener 18, 2007

El diari "Menorca" premia els okupes

Una gent va a Llucalari, antiga bateria militar, en evident estat de decadència i abandonament, de propietat pública, l'arranja, la fa net i la posa en unes condicions més o manco decents. Resposta: són okupes, va la Guàrdia Civil i els fa fora.

Una gent va a l'Illa del Rei, antic hospital militar en evident estat de decadència i abandonament, de propietat pública, l'arranja, la fa net i la posa en unes condicions més o manco decents. Resposta: els donen un premi als protagonistes de la vida menorquina. I no els hi dóna qualsevol entitat conscienciada en temes socials i implicada en el problema de l'habitatge, sinó l'Editorial Menorca, recolzada per bisbes, polítics i forces vives (algunes més "vives" que d'altres) de l'illa.

Me sembla que, posats a donar premis a okupes, s'ho merexerien més els primers, ja que ho fan pel seu compte, sense ajuts municipals i d'altres entitats privades i públiques i no se donen tanta importància escrivint al diari cada dos per tres explicant les seves gestes. I tampoc no tenen de cabdill un militar a la reserva (per força) que es creu el messies menorquí.

En fi, que proposo que per a la pròxima convocatòria, siguin els okupes de veritat, no aquests tan pijos, els que guanyin aquest guardó.

altor

4 comentaris:

Anònim ha dit...

És fals que l'antiga bateria militar de Llucalari sigui de titularitat pública. Quan el Ministeri de Defensa la va desafectar la va tornar als seus antics propietaris que tenen, per cert, tot el dret a sembrar el que vulguin i tenir els animals que creguin convenient sense que els 'okupes' els ho impedesquin. Ja m'agradaria veure que pensaries si vinguessin a ca teva.

Anònim ha dit...

si es veritat el que dius, l'exemple no val, ara m'estranya que et quedis amb l'anècdota i no diguis res sobre la questio principal, que tens "banda"?

Anònim ha dit...

Em sembla que l'autor d'aquest escrit sap bé que es tracta d'una comparació falsa i exagerada, però d'aquesta forma ens fa reflexionar sobre la iniciativa dels amics aquests de s'illa del Rei, que jo no qualificaria d'okupes, però sí d'una certa irregularitat en les formes.
E.D.

Anònim ha dit...

Bones gent! Desconec el tema totalment. Sols vull saber si hi ha alguna casa okupada ara mateix per menorca o algun centre social okupat ja que no trobo res per internet. Bé, si en sabeu d'alguna estaria bé q deixessiu un comentari en aquest bloc.

Una abraçada des de Girona. Alba