divendres, de setembre 02, 2005

pancastellanistes integristes

els emprenya als pancastellanistes que cada dia el català s'empri més i millor, i que els que abans només l'utilitzaven a casa i en família, ara tenguin coneixements gramaticals i ortogràfics que faci que puguin emprar aquesta llengua de manera normal en qualsevol àmbit, com també, evidentment, designant el nom de la seva ciutat.
mgo

4 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agradaria saber que es això dels pancastellans, per tal d'esbrinar si es tracta d'un mot amb significant o simplement forma part d'un argot del xenòfobs catalanistes, Mercès.

Anònim ha dit...

M'estranya, peixeta, que sembles persona instruïda, que no entenguis el qualificatiu: "pan" vol dir tot i "castellanistes" (no castellans com dius tu) vol dir partidaris del castellà. Per tant, pancastellanista vol dir qui pensa que hi ha d'haver el castellà per tot, o millor per sobre de tot (de tot àmbit, de tota altra llengua...). Resumint, qui en medis on conviuen en pau o en conflicte altres llengües a part del castellà, aquest ha de predominar per se, o perquè sí.
mgo

Anònim ha dit...

Molt agraïda MGO, ara ja puc utilitzar el mot amb tota confiança,,,i més després de veure com xiulaven a la Maite Martín perqué s'unia a la cel.lebració cantant en castellà el dia de a diada...la veritat és que reconec que si el que és pretenien era fer més bruix- aburrit encara l'acte institucional; amb la Guillermina Mota i el Quico Pi de la Serra ho hagueren aconseguit.. el cert és que els "planys" no ha estat mai tan reconegut musicalment com el "lamento". I a mi em fa molta tristor que fins hi tot no es respecti l'art...i la forma d'expressió que cadascú reconeguí com a propia per expressar-se. Ves per on estic d'acord que l'autoritarisme i el dogmatisme representa el mateix rebuig a la humanitat sigui en l'idioma que sigui i s'expressi en la llengua que ho faci.
Agraïda Mgo.
I una xiulada ben forta a qualsevol panegollínguista. ( suposo que també serà correcte el mot) ???? Salut!

Anònim ha dit...

No mesclem coses, xiulos a gent que canta en castellà i voler respecte, almenys el mateix, per al català no té res a veure. De fet, ja que hi som, ho explico: el mot pancastellanista només l'emprava en contraposició i com a reflexió a qui qualificava de pancatalanistes, nacionalistes i independentistes (venuts a Catalunya, etc) els que només volien que el nom de la seva ciutat tingués com a oficial el català. Em fa gràcia com alegrament es parla de nacionalisme o catalanisme des de sectors que evidentment són (no sé si ho saben) nacionalistes (espanyols) i pancastellanistes.
mgo