dimecres, de desembre 21, 2005

16.000 que diuen que no

Més de 16.000 adhesions s'han enviat ja al Ministeri de Medi Ambient demanant que no es concedeixi la cessió del domini públic per construir el dic. Els projectes del port de Ciutadella estan provocant una gran protesta sense precedents, de ciutadans cansats de veure com es pretén continuar amb la destrossa del patrimoni natural sota l'excusa d'un fals progrés.
El propi Comitè MaB de la UNESCO a Espanya, que vetla per la gestió que es fa a les Reserves de la Biosfera, s'ha interessat per conèixer els detalls del projectes, degut al seu elevat impacte ambiental. La Coordinadora es reafirma en què els projectes del dic i la dàrsena són absolutament contraris a la filosofia de la Reserva de la Biosfera i que la imatge de tota Menorca es podria veure seriosament afectada per impulsar aquest tipus d'iniciatives.
La Coordinadora en Defensa del Port de Ciutadella ha enviat també al Ministeri una còpia de l'ampliació de la denúncia feta davant la Comissió de les Comunitats Europees, que cal recordar que té obert un expedient d'investigació sobre els projectes del dic i la dàrsena.
Les entitats i persones que treballen de manera conjunta a la Coordinadora es mostren disposades a frenar uns projectes que consideren molt agressius i que ja no són propis del temps actual. S'espera que el Ministeri de Medi Ambient sigui sensible a la clamorosa oposició que s'està rebent.
La campanya d'adhesions per demanar al Ministeri que no cedeixi el domini públic seguirà en actiu mentre no hi hagi pronunciament oficial. Qualsevol persona que no ho hagi fet encara, s'hi pot afegir a través de la web www.gobmenorca.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

és interesant que hi hagi 16.000 firmes tenint en compte els habitants de l'illa i que el GOB a Menorca som 1.200 només...