dijous, de maig 18, 2006

DIC

DIC són les sigles de Desenvolupament Insostenible i Corrupció. Els qui defensen el dic de Ciutadella han dit també que volen quatre camps de golf, més ports esportius, autovies, més hotels... En definitiva, el creixement sense límits que està assolant tota la costa peninsular i de les illes properes. El progrés mal entès que consisteix en abocar a l'engròs més ciment i més asfalt sobre una illa que ha lluitat i lluita per no perdre l'especial qualitat de vida que encara conserva.

El dic ja no es justifica per motius de seguretat. Així ho han demostrat tots els estudis que s'han fet per part de diferents instàncies. Per què es segueix reclamant idò el dic? Pels motius que abans hem citat. Perquè el port de Ciutadella es converteixi en un espai on s'hi acumulin més barques i més passatgers el juliol i l'agost, quan ja no hi cabem. Perquè així es forçaran altres necessitats de més carreteres i més urbanitzacions i més ports esportius. Perquè així Menorca entraria en el Desenvolupament Insostenible, les dues primeres lletres de DIC.

Els qui ara reclamen manifestar-se a favor del dic representen els sectors més durs i poc representatius de la dreta menorquina. Els que voldrien que Menorca deixi de ser diferent i potser passi a ser un lloc més on el negoci urbanístic sigui el rei i on els interessos privats d'alguns marquin la pauta de la resta de la societat.

Ja tothom sap on duu el creixement ràpid i sense límits. És el model de Marbella i tants altres llocs desfigurats. Els casos que acaben en els tribunals són la punta de l'iceberg d'una realitat oculta molt més extensa. Les grans infraestructures abonen el terreny de l'economia especulativa, aquella que no dona feina, sinó doblers ràpids a uns pocs. I els doblers ràpids i molt concentrats es tradueixen fàcilment en corrupció, la darrera lletra que ens faltava.

GOB de Menorca

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Només volia felicitar-vos per les 34.000 signatures recollides per a la promoció d'una llei de més protecció a les illes. M'agradaria que ens en féssiu cinc cèntims. Pot ser?

Susanna

Anònim ha dit...

http://www.gobmenorca.com/campanyes/ilp

aquí hi trobareu tota la informació sobre el tema