dimarts, de juny 29, 2004

quan el lider és un ca...

Avui un alt mandatari, d’una gran potència mundial, amb elevades responsabilitats de comandament ha decidit que, per un dia, no donaria cap ordre. En sortir de ca seva aquest matí se l'ha vist deixant-se arrossegar pel seu ca. Hores d'ara és l'hora de dinar i encara no ha tornat.

Conten que s'ha vist un ca feliç passejant un alt mandatari, no hi havia cap diferència aparent respecte altres dies. Fins a les 12 de la nit, mal que li pesi, el poderós governant haurà de complir la seva promesa...

Ja és nit tancada, el ca cofoi torna a casa; i el món impassible no ha notat res dissemblant de qualsevol altre dia. Per contra durant 24 hores ha viscut alliberat de l’amenaça probable d’un remeier sonat que juga a alt mandatari d’una gran potència mundial.

PI

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bona aquesta alegoria-reflexió. Però voldria fer un parell de consideracions: d'una banda dubto que cap alt mandatari de cap potència mundial compleixi mai amb les seves promeses! D'una altra banda, que el poderós governant ha alliberat al món durant 24 hores de sotmetre'l a decisions errònies, però desgraciadament al món es prenen diàriament centenars de decisions des de centenars de centres difusos i inidentificables, que ens perjudiquen (o almenys ens afecten) i no podem fer res per evitar-ho.