dimecres, de gener 05, 2005

... i els Mags arribaren

Des de ponent, des del sud, des del nord... diuen que d'orient. Ells arribaren seguint el rastre d'un estel misteriós, que durant dies, amb la coa llampant, il·luminava una destinació humil, d'algú que havia de salvar el món.

De qui o de què, calia salvar el món? D'una lectura crítica de les Sagrades Escriptures sembla que l'Home havia de salvar l'home (o millor a la humanitat). Calia redimir l'home del seguit d'errades i bestieses que aqueixos éssers "superiors" havien acumulat després de segles de domini intel·ligent...

Que vengui el Salvador de veres! Que dos mil anys després de l'arribada d'aquell Redemptor aquest món està més acabat que mai.

Als Mags els hi acabaré aquesta carta amb la petició d'un únic regal: "Si no podeu enviar el Salvador de veres, idò, atureu el món, què em vull baixar".

Feliç nit de Mags (això de reis ho omitim per respecte als republicans, perdedors d'ahir i d'avui... i potser de sempre).

(Anònim del Segle XIX, o del XX, o del XXI o del ...)

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé, no sé....vols dir? I si demanem als Mags tonelades de sentit comú per a tot el món i ens ho porten, no ho arreglaríem? I quin altre salvador del món pot venir que ho arregli? Si hem sigut capaços de tergiversar el que predicava el que va venir fins arribar a la situació actual, adaptant a la nostra conveniència tot el què ens ha semblat, potser no mereixem ser salvats. Però jo insisteixo amb el sentit comú (què hi farem, sóc una mica tossuda).

Susanna

Bon any a tots i a veure si torneu de vacances, que m’anyoro!

Anònim ha dit...

De fet el Salvador podria ser quelcom tan immaterial i tan útil com el sentit comú. Ningú no parla d'un nouvingut Redemptor que un cop sacrificat obri pas a la manipulació en benefici dels que sempre ho han vogut controlar tot.

Que l'any ens sigui propici!

Anònim ha dit...

No pensem en déus perquè només el concepte ens ve massa gran. Prou coses ens ocupen la vida diària com perquè haguéssim a més de tenir consciència d'éssers superiors, àngels, déus i messies; excentricitats per a la gent ociosa o turmentada per repressions.
ED

Anònim ha dit...

Jo em quedaria amb el sentit comú (el seny), que sembla ser està de vacances permanents. La darrera vegada que fou vist s'estava banyant entre els anells de Saturn.

Molta salut eclectians i per molts d'anys.

M. P.

Anònim ha dit...

... a mi m'agrada discutir sobre el sexe dels àngels i no estic ni ociosa ni soc una reprimida... encara que sembre acabo comportant-me com un dimoniet quan de divinitats es tracta.

Anònim ha dit...

Molt de seny i molta producció pel 2005

(Per cert, Vidal-Illanes: on ets?)

Iolanda (BCN)